Kontrapunkt HiFi
Hjemmekino
Integra Focal
Klipsch  
Procella ScreenResearch
Multirom

 Focal Dimension
Focal

Lydplanken for 5.1 SURROUND SOUND

Årets lydplanke i Europa.  EISA-vinner 2014

Med Dimension er endelig lydplankene kommet opp på ett nivå som vil tilfredsstille selv kresne lyttere og de med store rom som skal fylles med god hjemmekinolyd.  Focal har lagt betydelige ressurser i arbeidet med utviklingen av denne lydplanken, og de patenterte elementene og kraftige forsterkeren, gir deg klar og distinkt tale og musikkgjengivelse, og sammen med en tilpasset subwoofer all den dramatikk og «trøkk» som en ordentlig actionfilm krever.

En annen detalj som skiller Dimension fra de fleste andre lydplanker er at den kan integreres med flere forskjellige subwoofere.  Det finnes en egen dedikert Dimension subwoofer som er beregnet på bruk sammen med lydplanken når denne skal plasseres på en benk og det er enkelt å plassere en TV på denne.  Det er også mulig å henge Dimension lydplanken på veggen under en tv og bruke for eksempel Focal Sub Air.  Her er det altså flere muligheter for plassering og valg av basshøyttaler. Tilkobling til TV gjøres enkelt med HDMI eller optisk digitalkabel
  Integra hjemmekino
Integra Ikke størst, men definitivt best!
Integra har ikke ambisjoner om å selge sine produkter til alle, men til kunder som vet å sette pris på det lille ekstra mht lyd og bildekvalitet og integrasjon. Integra består av dedikerte entusiaster som jobber med det de liker best, nemlig lyd, bilde og hjemmekino. Integra er tidlig ute med de siste lydformater og jobber selvsagt tett med Dolby, THX m.fl. De har allerede receivere klare som støtter 11.2 lydformater som Dolby ATMOS. Men en hjemmekino er mere enn bare lyd og bilde, Integra jobber også tett med leverandører av styringssystemer og kontrollsystemer, eks: RTI og Crestron. Vi kan designe komplette hjemmekino løsningener med lys, gardiner etc.
Klipsch THX Ultra hjemmekino  
Klipsch THXKlipsch ble grunnlagt i 1946 og er kjent for sine legendariske hornhøyttalere. Høy effektivitet, stor dynamikk og lav forvrengning gir en helt unik live-følelse. Grunnleggeren av selskapet, ingeniøren og lydentusiasten Paul W. Klipsch, fikk patent på sin egenutviklede hornhøyttalerløsning allerede i 1945.
 
Målet var å lage en høyttaler til hjemmebruk, som kunne sammenlignes med de store hornhøyttalerne som ble brukt i konsertsaler og kinoer.
 
Klipsch er i dag et verdensledende selskap innen lydprodukter – fra små hodetelefoner til store kinohøyttalere. KL-650-THX er en THX Ultra2-sertifisert modell beregnet for gjengivelse av de tre frontkanalene, venstre, senter og høyere, men den kan også benyttes som surroundhøyttaler eller for musikkgjengivelse med stor dynamikk og superb lydkvalitet. Kabinettutførelsen er tilpasset vegg- og tak-montering med frontrettet bassport og integrerte fester på bakveggen.
Klipsch  Front/senter høyttaler
KL-650-THX-høyttalerens fremragende egenskaper er godt synlig med den store rektangulære 90° x 60° (25 x 15 cm) Tractrix hornladede diskanthøyttaleren. Den har et 1" titan-dome-element for å oppnå en optimal lydspredning.
 
Hornløsningen gjør at høyttaleren fullt ut tilfredsstiller THX Ultra2-kravene uten de problemene multidiskanthøyttaler-løsningene skaper med kamfiltereffekt. De to 6,5"-elementene har store driverenheter i kombinasjon med lette og stive Cerametallic™ aluminiums membraner som gir stor effektkapasitet med en imponerende dynamikk og lav forvrengning.
 
Maks. effektpåtrykk: 150 watt kontinuerlig (600 W spisseffekt)
2 stk. 6,5" elementer og 1 stk. horndiskant med 1" dome-element
God følsomhet med 97 dB ved 1 watt / 1 meter
Frekvensgang: 48 Hz – 24 kHz (+/-3dB)
Doble tilkoblingsterminaler for bi-wiring eller bi-amp-kobling
Kabinettutførelse i high gloss svart
Mål (H x B x D): 38,1 x 43,2 x 31,8 cm, vekt: 17,7 kg

Klipsch KL-650, front/senter høyttaler THX Ultra-2
Klipsch Surroundhøyttaler
KS-525-THX er en THX Ultra2-sertifisert surroundhøyttaler som vil være et godt valg både i et hjemmekinosystem eller i et hjemmekino/musikksystem hvor det kreves ekstra god lydkvalitet og stor effektkapasitet. Kabinettutførelsen er tilpasset vegg- og tak-montering med trykkammerløsning.
 
På KS-525-THX benyttes Klipsch’ Wide Dispersion Surround Technology (WDST™) som sørger for et komplett, sammensatt lydbilde av både diffus indirekte og direkte lyd.
 
Elementene på de to vinklede baflene står motsatt plassert overfor hverandre for å unngå interferens. To Tractrix hornladede diskanthøyttalere, hver med et 1" titandome-element’ kjennetegnes av høy effektivitet og stor detaljrikdom. De to 5,25" -elementene har store driverenheter kombinert med lette og stive Cerametallic™-aluminiumsmembraner.
Maks. effektpåtrykk: 100 watt kontinuerlig (400 W spisseffekt)
2 stk. 5,25" elementer og 2 stk. horndiskanter med 1" dome-elementer
God følsomhet med 96 dB ved 1 watt / 1 meter
Frekvensgang: 80 Hz – 24 kHz (+/-3dB)
Doble tilkoblingsterminaler for bi-wiring eller bi-amp-kobling
Mål (H x B x D): 35 x 33 x 21,4 cm, vekt: 9,1 kg

Klipsch KS-525, surround THX Ultra-2
Klipsch Subwoofer
KW-120-THX er en meget kraftig subbasshøyttaler som inngår i Klipsch’ THX Ultra2-serie. Denne subbasshøyttaleren har en imponerende god evne til å gjengi en både kraftfull og ren dypbass og egner seg derfor godt både for gjengivelse av filmlyd og musikk. Høyttalerelementet har stor effektkapasitet med mykt membranoppheng og stor slaglengde. Frontrettet bassport gir en forsterket dypbassgjengivelse. Alle interne ledningsforbindelser er av ekstra høy kvalitet for å unngå effekttap i overføringene. KW-120-THX er beregnet brukt sammen med en ekstern forsterker, KA-1000-THX, på 1000 watt for å få utnyttet kapasiteten høyttaleren har, fullt ut.

Maks. effektpåtrykk: 1000 watt (Tilpasset for bruk med KA-1000-THX)
12" element med Cerametallic™-membran
Kraftig driverenhet med vekt på ca. 7 kg
Impedans på 8 ohm
Meget god følsomhet med opptil 130 dB v/ 30 Hz (målt med sett på to stk.)
Frekvensgang: 20 – 200 Hz, 3 dB
Mål (H x B x D): 51,4 x 45,1 x 45,1 cm, vekt: 36,3 kg

Klipsch KW-120, subwoofer THX Ultra-2
Klipsch Forsterker - subwoofer
Klipsch KA-1000 er en mono forsterker, konstruert for å drive subwoofer i THX Ultra2 systemet.
Forsterkeren leverer 500 watt i 8 ohm og formidable 1000 watt i 4 ohm.
Konstruksjonen er av classe D med en effektivitet på godt over 90%.
Variabelt delefilter 40-120hz med deling på 24db/oktav. Supporter opptil 2 subwoofere.
 
Klipsch KA-1000, forsterker subwoofer THX Utlra-2
 Procella
procellaHjemmekino som du aldri har hørt det!

Procella Audio produserer dedikerte kinosystemer med en kombinasjon av designelementer fra profesjonelle kinohøyttalere, studiomonitorer og high-end hjemmehøyttalere. Hos Kontrapunkt kan du høre et komplett Procella oppsett.
Velkommen til en sjelsettende opplevelse…
Procella Historien om Procella
Initativtakerne bak prosjektet har lang fartstid fra filmbransjen, både Anders Uggelberg fra Sverige og Gerben Van Duyl fra Nederland har begge sin bakgrunn fra DTS (Digital Theater Systems). Anders er THX-sertifisert kinodesigner og har designet mer enn 100 THX-godkjente kinoer og lydstudioer.

Forhistorien til Procella er et direkte resultat av at Anders Uggelberg i 2005 fikk i oppdrag å konstruere et nytt screeningrom for hovedkvarteret til DTS i London. Kravet var at kinoen med 32 sitteplasser skulle være av referansekvalitet og med en uniform lydgjengivelse til hver sitteplass.

Anders fant ingen eksisterende løsninger som tilfredsstilte disse kravene og valgte derfor å utvikle et eget høyttalersystem hvor han kombinerte designelementer både fra profesjonelle kinohøyttalere så vel som studiomonitorer og high-end hjemmehøyttalere. Den ferdige løsningen ble lovprist av både artister, lydingeniører og produsenter.

Som en følge av suksessen med DTS-kinoen fikk Anders henvendelser fra flere interessenter som ønsket tilsvarende referanse systemer. Anders Uggelberg og Gerben Van Duyl valgte å forlate DTS og etablerte Procella Audio.
I løpet av få år har Procella markert seg som en av de mest seriøse produsentene av high-end hjemmekino. Høyttalerne har blitt lovprist av en samlet fagpresse og har mottatt en rekke utmerkelser fra tunge aktører og organisasjoner i bransjen.
Høyttalere      
procella p8 Procella P8
P8 er i stand til å reprodusere det dynamiske spekter av 24/96 musikk og filmlyd i store rom med ekstremt lav forvrengning. Den hornladede 1’’ diskanten har en kontrollert spredning uten dynamisk komprimering selv ved svært høye lydtrykk.
 
Spesifikasjoner:
Frekvensrespons: 80-20.000 Hz
Lydtrykk, frittstående: 116/122 dB
Lydtrykk, inntil vegg: 122/128 dB
Elementer: 8” bass, 1” hornladet diskant
Følsomhet: 92 dB (1m/1w)
Dimensjoner: 41 x 45 x 13,8 cm (høyde, bredde, dybde)
Veggbrakett inkludert
procella   Procella P6
Referanse lydkvalitet med et eksepsjonelt dynamisk område. P6 har et høyeffektivt 6.5’’ basselement i kombinasjon med en hornladet diskant som sørger for uniform spredning, høy effektivitet og ikke minst et usedvanlig høyt lydtrykk.
 
Spesifikasjoner:
Frekvensrespons: 70-20.000 Hz
Lydtrykk, frittstående: 110/116 dB
Lydtrykk, inntil vegg: 116/122 dB
Elementer: 6,5” bass, 1” hornladet diskant
Følsomhet: 90 dB (1m/1w)
Dimensjoner: 29 x 47 x 12,5 cm (høyde, bredde, dybde)
Veggbrakett inkludert
procella Procella P6V
Tilsvarende ytelse som på P6 men i en mer kompakt utførelse. Med kun 47 cm høyde og en dybde på 12,5 cm vil P6V kunne plasseres elegant inn i en rekke oppsett, ideell på siden av lerret eller flatskjerm

Spesifikasjoner:
Frekvensrespons: 70-20.000 Hz
Lydtrykk, frittstående: 110/116 dB
Lydtrykk, inntil vegg: 116/122 dB
Elementer: 6,5” bass, 1” hornladet diskant
Følsomhet: 90 dB (1m/1w)
Dimensjoner: 47 x 29 x 12,5 cm (høyde, bredde, dybde)
Veggbrakett inkludert
procella P860 Full-Range høyttaler
Komplett aktivt referanse system inkludert 3 x 700 Watts effektforsterkere og 28 bits DSP modul for subwoofer.
 
Spesifikasjoner:
Frekvensrespons: 40-20.000 Hz
Lydtrykk, frittstående: 128/132 dB
Lydtrykk, inntil vegg: 132/138 dB
Elementer: 6x10” subwoofer, 2x8” bass/mellomtone, 1” hornladet diskant
Forsterkere: 700 Watt til mellomtone/diskant, 2 x 700 Watts effekttrinn til subwoofer
Dimensjoner: 177 x 53 x 36 cm (høyde, bredde, dybde)
Inkludert braketter
procella P815 Full-Range høyttaler
Komplett aktivt referanse system inkludert 2 x 700 Watts effektforsterkere og 28 bits DSP modul for subwoofer.
 
Spesifikasjoner:
Frekvensrespons: 40-20.000 Hz
Lydtrykk, frittstående: 122/126 dB
Lydtrykk, inntil vegg: 126/132 dB
Elementer: 15” subwoofer, 8” bass/mellomtone, 1” hornladet diskant
Forsterkere: 700 Watts effekttrinn til P8, 700 Watts effekttrinn til subwoofer
Dimensjoner: 111 x 50 x 36 cm (høyde, bredde, dybde)
Inkludert braketter
procella P610 Full-Range høyttaler
Komplett system inkludert P6 og passiv subwoofer. Må benyttes med eksterne forsterkere og DSP moduler
 
Spesifikasjoner:
Frekvensrespons: 40-20.000 Hz
Lydtrykk, frittstående: 116/122 dB
Lydtrykk, inntil vegg: 122/128 dB
Elementer: 10” subwoofer, 6,5” bass/mellomtone, 1” hornladet diskant
Følsomhet: 92 dB (1m/1w)
Dimensjoner: 70 x 54 x 15 cm (høyde, bredde, dybde)
Inkludert braketter
 SUBWOOFERE space
procella Procella P18
P18 er THX Godkjent for integrering i profesjonelle applikasjoner, inkludert THX sertifiserte Screening Rom og THX pm3 Studios
 
Frekvensrespons: - 3 dB 18 Hz
Maksimum lydtrykk: 133 dB (50Hz)
Elementer: 2 x 18”
Kabinettvolum: 205 liter
Forsterkermoduler: 2 x 700 Watt klasse D
Nettovekt: 100 kg
Dimensjoner: 65 x 105 x 36 cm (høyde, bredde, dybde)
stroke
procella Procella P15
Oppgradert med nye 15-tommers elementer som gir en tilnærmet lineær frekvensgang ned til 20 Hz.
 
Frekvensrespons: - 3 dB 22 Hz
Maksimum lydtrykk: 125 dB (50Hz)
Elementer: 2 x 15”
Forsterkermoduler: 2 x 350 Watt klasse D
Nettovekt: 40 kg
Dimensjoner: 57 x 93 x 22 cm (høyde, bredde, dybde)
stroke
procella Procella P10
Med to høyeffektive 10’’ basselementer og dedikerte 350 watts effekttrinn til hvert element har P10, tross sin kompakte utførelse en ytelse som overgår langt større konstruksjoner.
 
Frekvensrespons: - 3 dB 26 Hz
Maksimum lydtrykk: 119 dB (50Hz)
Elementer: 2 x 10”
Forsterkermoduler: 2 x 350 Watt klasse D
Nettovekt: 26 kg
Dimensjoner: 47 x 68 x 18 cm (høyde, bredde, dybde)
stroke
procella Procella P10Si
Passiv subwoofer med 10’’ basselement. Må benyttes i kombinasjon med ekstern effektforsterker og DSP modul. Med en eller flere av de aktive Procella subwoofere som hovedenheter, kan P10Si benyttes som et supplement for optimalisering av bassresponsen i lytterommet.

Frekvensrespons: - 3 dB 26 Hz
Maksimum lydtrykk: 113 dB (50Hz)
Følsomhet: 92 dB (1m/1w)
Elementer: 1 x 10”
Dimensjoner: 36,5 x 54 x 15 cm (høyde, bredde, dybde)
space space
ScreenResearch
space space
Multirom Screen Research lerret
Kvaliteten på lerretet er like avgjørende for bildekvaliteten som selve projektoren.
Screen Research ble etablert i 2001 og har i løpet av få år etablert seg som
en High-End leverandør av lerreter til hjemmekino. Screen Research lerretene
er THX og ISF sertifiserte.

Ulike formater
Screen Research leverer lerretsløsninger i en rekke utførelser og formater:
space space
Multirom Motoriserte rullelerret
Rammelerret i 16:9
Rammelerret med motorisert blending tilpasset ulike formater fra 1.78:1 til 2.35:1
Buede lerret med eller uten blending 

Alle rammene er mekanisk solide og dekket med sort lysabsorberende stoff for best mulig kontrastforhold selv med relativt lyse bakvegger.

For lerreter med blendingsmuligheter leveres styringsmoduler med integrasjon til ulike kontrollsystemer og automatisering mot projektor og ulike filmformater.
space space
Multirom Akustisk transparent eller tett lerretsduk
Clear Pix er en akustisk transparent duk for plassering av høyttalerne bak lerretet og som gir et optimalt forhold mellom lyd og bilde. Screen Research benytter egenutviklede vevde duker med en helt lineær lydgjengivelse over hele frekvensområdet. Clear Pix dukene gir svært god bildegjengivelse selv om sitteposisjon ikke er sentrert rett på lerretet.

Screen Research leverer sorte akustiske blendingsduker som monteres på baksiden av hovedlerretet og som ytterligere gir forbedret lys/kontrastforhold. ClearPix dukene leveres i tre forskjellige varianter for best mulig tilpasning mot projektor og lysforhold i rommet.
space space
Multirom I oppsett hvor høyttalerne står på siden eller i forkant av lerretet tilbyr Screen Research to kvaliteter av tette duker, MultiPix og SolidPix, som leveres i ulike varianter tilpasset lysforhold og projektorvalg.

Spesialtilpasning

Screen Research lerretene kan tilpasses individuelt til den enkelte installasjon. Kontakt oss for nærmere informasjon og et pristilbud i henhold til dine ønsker og behov.
 
bullet Produkter
Linn
Loewe
Naim
Små dingser, stor lyd
Hodetelefoner
Høyttalere
Nettverkspillere
Vinyl
Multirom
Hjemmekino
Clic møblerProdukter
Linn
Loewe
Clic møbler
Naim
Focal
Adresse Kontrapunkt HiFi
Om Kontrapunkt HiFi Produkter Kontrapunkt HiFi Nyheter Kontrapunkt HiFi Tilbud Kontrapunkt HiFi design by virtualena.com